Posted on

TRANZIT OSE MESECEVIH CVOROVA
POLOZAJ RAK-JARAC DO 2020 god.

Sta nam donosi tranzitno osa mesecevih cvorova u narednih godinu ipo dana – severni i juzni mesecev cvor uvek se nalaze jedan preko puta drugog zato se i pominje “njihova osa”.

Severni se nalazi u sazvezdju raka, usao je u novembru 2018, a juzni u sazvezdje jarca. Kroz ove znake prolazice do juna 2020 godine. Mozda vam se ucini da je ovo veoma dug period za sagledavanje, ali da vas odmah razuverim – nije! Bitne stvari koje nam se budu desavale pod uticajem ove ose imace glavnu osnovu upravo na ovome. Ostali aspekti samo govoriti o detaljima i nijansama za razne situacije kroz koje budemo prolazili. Ponovo ce se naci u ovim znacima u julu 2037 godine.

Najjaci uticaj osetice svi koji imaju ascedent, sunce ili mesec u raku ili jarcu u svom natalnom horoskopu. I svi ostali ce osetiti bitnost ovog uticaja ali na malo blazi i drugaciji nacin. Kako god, kroz koja polja vam prolazi ova osa tu ce biti kljucnih promena u ovom periodu.

Severni mesecev cvor ce nas podsticati da razvijemo i dopunimo sve ono sto nije zavrseno do kraja. Tu se stavlja akcenat da budemo aktivni. Treba odbaciti sve ono sto nas je kocilo, navike, okruzenje, stavove, principe itd. Imacemo naglasenu potrebu da sebe i svoje okruzenje ili ljude do kojih nam je jako stalo zastitimo maksimalno. Koje god polje da nam aktivira neizostavno ce uz desavanja traziti od nas da dobro pogledamo i preispitamo svoja osecanja. Preispitati nacin na koji pokazujemo emocije, kako ispoljavamo blisnost u odnosima bilo koje vrste. Mnogi ce napokon nauciti da otvoreno drugima kazu Da ili Ne.
Naglasena ce biti potreba za pripadanjem ili udruzivanjem ka ostvarenju istog cilja, kroz ljubav, posao, druzenje… Mnogi koji duze nisu mogli da se ostvare kao roditelji, ovo je divan period za to.

E sad, sa druge strane imao tranzitni Juzni Mesecev cvor u jarcu. Sta ce on sve doneti takodje nije ni malo zanemarljivo. Kroz polje kroz koje prolazi u nasem natalu govori o mestu gde se osecamo sigurno i bezbedno, mesto gde smo utabali vec stazu i nacin zivota. Ovo je polje koje ce povlaci situacije i ljude iz proslosti. Ukoliko tu nema vecih i bitnih tajni – dobro je, u suprotnom docice do otkrivanja i uticaja na kljucne promene na dalje. Ovo je neizbezno jer se u jarcu nalaze tranzitni Pluton Rx i Saturn Rx. Mnogi ce se pitati onako sami za sebe: Sta ja vise cekam? Sta radim ovde? U cemu je smisao da ovako nastavim? itd 

Imacete potrebu da cvrsto stojite na svojim nogama0. To ce biti jedino moguce uz kljucne promene, uz to nekako ce stalno biti potreba da se kontrolisu dogadjaji i situacije. E, ovo moze biti veliki kamen spoticanja, sto vise kontrolisete to ce teze ici0. Ne kazem tek tako da ce biti potrebne krupne promene, ne samo van sebe vec i u sebi!

Nemojte da vas iznenadi da vam se jave ili pojave ljudi koje niste duuugi niz godina ni videli ni culi, samo paf i eto ih.  Zato i kazem, ako nema tajni iz proslosti nema ni brige, prosto je.   Mngoi ce se naci na raskrscu gde ce postavljati sebi razna pitanja.

Dragi moji, cistite sve sto naidje, i samo digunte glave napred! Ne brinite imacete potdrsku okoline ili nekih ljudi, necete biti sami, ali bice itekako neophodno da ne zavisite od drugih. Morate verovati vise u sebe, mozete to, jer u suprotom to moze da bude otezavajuci faktor napredovanja. Bez odlaganja resavajte licne sukobe unutar sebe. Aspekti to podrzavaju, nemojte imati dileme, mozete to da odradite dobro. Juzni Mesecev cvor ce pomagati da ne kazem traziti od nas da se ne oslanjamo potpuno na materijano vec da razvijamo i emotivno, da izbalansiramo ovo kod sebe. Vise voleti sebe a ne podredjivati sve materijalnom kao do sada. Izbegavajte ljude koji su negativni i koji samo “kukaju” koji vam crpe energiju, nisu vam potrebni, mogu samo da vas povuku ka svom emotivnom nivou.

Oni koji se grcevito budu drzali vlasti i vladavine, kontrole i materijalnosti pred ocima ce nam se dati da gledamo kako se ruse i stradaju. Ovo je period za promene i balans emotivnog i materijalnog, za oslobadjanje svega sto nije dobro i sto nas sputava i trosi energetski.